söndag 20 februari 2011

Boeuf à la mode

Det här är vad som gjordes till middag ida. Fruktansvärt gott!



Ingredienser
4 morötter
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 paket skivad bacon, 140 g
ca 1 1/2 kg benfri högrev
3 msk smör eller margarin
2 tsk timjan
1 lagerblad
2 1/2 dl rött matlagningsvin eller rött vin
6 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk majsstärkelse
salt och peppar
200 g champinjoner
250 g steklök
1 paket skivad bacon, 140 g
1 msk smör eller margarin
3 msk hackad persilja
Gör så här

1. Skala morötter, lök och vitlök, skär dem i bitar, skär baconet i ca 3 cm bitar.
2. Bryn köttet i omgångar i matfettet i en gryta, lägg ner morötter, lök, bacon och kryddor. Tillsätt vin, vatten och smula i buljongtärningen. Koka sakta under lock ca 11/2 timme eller tills köttet känns mört.
3. Ta upp köttet, löken och morötterna, spara morötterna. Koka ihop skyn i ca 10 minuter. Blanda majsstärkelse med lite vatten och red av skyn. Smaksätt med salt och peppar. Skär köttet i skivor, lägg dem och morötterna i såsen.
4. Ansa och skär champinjonerna i 4 delar. Skala löken och skär baconet i ca 2 cm bitar. Stek bacon och lök sakta tills löken är mjuk. Höj temperaturen på plattan, tillsätt champinjonerna och matfettet, stek tills champinjonerna fått färg, rör ner persiljan. Lägg champinjonfräset på köttskivorna.
5. Servera köttet med sås, morötter, champinjonfräset och färsk pasta.eller potatisgnocci.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar